КАКВО Е КАЛОРИФЕР RSS

Калориферът е отоплителен уред, при който топлият въздух се разпръсква с помощта на вентилатор. 

 

На пазара се предлагат основно три вида калорифери - електрически, газови и дизелови. От правилния избор на калорифер ще зависи до голяма степен ефективността на отопление на помещението.

 

Електрическите отоплители с вентилатор са високоефективни уреди, с които отоплението става бързо и възможно най-безопасно.  Подходящи са за временно или аварийно ползване, а ниското им тегло и компактните имразмери ги правят лесни за съхранение и за трзнспорт. Този вид отоплители  на ток осигуряват висока производителност и надеждност. Такъв калорифер ще е най-ефективен, ако в помещението вентилацията е достатъчно слаба. При елекитрическите отоплители няма неприятни миризми или вредни емисии, нито влага. 

 

Дизеловите калорифери биват два вида - с директно и с индиректно изгаряне. Отоплителите с директно изгаряне са високоефективни уреди, които произвеждат голямо количество топлина за минути време. Те са изключително подходящи за открити помещения с добра вентилация - халета, складове,магазини, цехове, фабрики и строителни обекти. Безопасни са и лесни за употреба и поддръжка. Обикновено резервоарите им са пригодени да издържат продължително време с едно зареждане.  

Дизеловите калорифери с индиректно изгаряне generirat незабавно голямо количество чист, сух и горещ въздух, без дим. Намират широко приложение в помещения с ограничена вентилация като търговски обекти, изложбени и панаирни зали, кухненски помещения. Повечето модели дизелови отоплители са снабдени с термостат за задаване на определена температура, което е сериозно предимство. 

 

Газовите калорифери са изключително икономични, здрави и ефективни, като затоплят на момента. Предназначени са за помещения с добра вентилация, като промишлени предприятия, производствени помещения, халета, птицеферми, оранжерии, строителни обекти. Недостатък при отолители на газ обаче е влагата, която предизвикват. Не са подходящи за изсушаване на мазилки и бои след ремонт. 

 

 

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ГАЗОВ ОТОПЛИТЕЛ?

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ГАЗОВ ОТОПЛИТЕЛ?

editor 10/09/2018 0
КАК ДА ИЗБЕРЕМ ГАЗОВ ОТОПЛИТЕЛ? Газовите калорифери намират широко приложение за отопление на оранжерии, гаражи, складове, строителни обекти, работилн...
Read More
КАЛОРИФЕРИ

Kaloriferi.net е сайт специализиран в информацията за калорифери. При нас ще намерите полезна информация за калорифери, сравнение и тестове на различни видове отоплители. Ако търсите информация за газови, дизелови или електрически калорифери, то при нас ще ги намерите.